Perníkové řezy s rumovou polevou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
3 g
Cukr
111 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě.
  • 2
    Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi.
  • 3
    Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.