Perníkové řezy s rumovou polevou
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka žitná
- 250gramůCukr moučkový
- 3kusyHřebíček
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBadyán
- 8lžicMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 210gramůMed včelí
- 1lžíceRum
- 30gramůRozinky tmavé
- 50gramůMandle
- 50gramůOřechy vlašské
- 30gramůPomerančová kůra
- 0,25lžičkaAnýz mletý
- 0,25lžičkaFenykl obecný
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 0,25kusCitrony
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 1,5kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaRum
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
894 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
3 g
Cukr
111 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě.
- 2Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi.
- 3Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.