Perníkové tolárky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s krupicí, práškem do pečiva, kořením a špetkou soli. Hnětačem zpracujeme řepný sirup s cukrem a změklým máslem. Směs po lžících vmícháváme do mouky. Vypracované těsto necháme 20 minut odpočinout.
  • 2
    Z těsta lžičkou nabíráme malé kousky, které vytvarujeme do kuličky a zploštíme.
  • 3
    Tolárky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  • 4
    V misce smícháme moučkový cukr s vodou na mírně tekutou polevu.
  • 5
    Tolárky namočíme do poloviny v připravené polevě a necháme okapat na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.