Perníkové tolárky
40 min.
Ingredience
- Poleva
- 2lžíceVoda pitná
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 150gramůPšeničná krupice
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 150gramůSirup řepný
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaKardamom mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 75gramůCukr třtinový
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s krupicí, práškem do pečiva, kořením a špetkou soli. Hnětačem zpracujeme řepný sirup s cukrem a změklým máslem. Směs po lžících vmícháváme do mouky. Vypracované těsto necháme 20 minut odpočinout.
- 2Z těsta lžičkou nabíráme malé kousky, které vytvarujeme do kuličky a zploštíme.
- 3Tolárky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 8-10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 4V misce smícháme moučkový cukr s vodou na mírně tekutou polevu.
- 5Tolárky namočíme do poloviny v připravené polevě a necháme okapat na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.