Perníkový krém

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
109 mg
Cukr
90 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.
  • 2
    V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.
  • 3
    Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.
  • 4
    Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.
  • 5
    Krém až do podávání uchováme v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.