Perníkový krém
40 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko odtučněné
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusHřebíček
- 1kusBadyán
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůTvaroh měkký bez tuku
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceStolní sladidlo Sladký polibek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
109 mg
Cukr
90 mg
Postup přípravy
- 1V kastrolu přivedeme k varu mléko s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem, se skořicí, hřebíčkem a hvězdičkou badyánu.
- 2V míse ušleháme žloutky s náhradním sladidlem do světlé pěny. Za stálého míchání přiléváme po troškách horké mléko.
- 3Směs vlijeme zpět do kastrolu a zvolna povaříme za častého míchání 12 minut, až krém začne ulpívat na vařečce.
- 4Po uvaření krém přecedíme a necháme vychladnout. Nakonec do vychladlého krému vmícháme tvaroh.
- 5Krém až do podávání uchováme v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.