Perský sezamový chléb

80 min.
Írán (islámská republika)

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
784 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
  • 2
    Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme ho utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout.
  • 4
    Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně ho pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.