Perský sezamový chléb
80 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 325mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 3lžičkyOlej olivový
- 2lžíceSezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
784 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- 2Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučený vál a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme ho utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.
- 3Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout.
- 4Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně ho pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.