Pestrá kuřecí křídla
80 min.
Ingredience
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 600gramůKuřecí křídla
- 2kusyCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sójová
- 120mililitrůVývar slepičí
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá kuřecí křídla uvaříme v osolené vodě doměkka. V kastrole na oleji osmažíme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a hrášek. Osolíme, opepříme, osladíme, okořeníme zázvorem a zakapeme sójovou omáčkou. Krátce osmahneme. K zelenině přidáme křidélka, zalijeme vývarem rozmíchaným se Solamylem a podusíme 15-20 minut. Potom křídla vyjmeme, zeleninu se žampiony upravíme na talíře a křidélka položíme navrch. Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.