Pestrý jarní salát
20 min.
Ingredience
- Zálivka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,5šálekCitronová kůra
- 0,5šálekCitronová šťáva
- 12kusůŘedkvička
- 200gramůOkurka salátová
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusKukuřice cukrová nakládaná
- 150gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti.
- 2Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme.
- 3Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.