Pestrý jarní salát

20 min.
Česká republika

Ingredience

  • Zálivka
    • 12kusůŘedkvička
    • 200gramůOkurka salátová
    • 8kusůCibulka jarní
    • 1kusKukuřice cukrová nakládaná
    • 150gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ředkvičky omyjeme, osušíme, jednu necháme stranou na ozdobu, zbylé nakrájíme na tenká kolečka. 8 lístků z natě rozložíme po celém okraji mísy, zbytek lístků pokrájíme na proužky, rozložíme na dno mísy. Očištěné okurky krájíme na kostičky, šunku na tenké proužky. Očištěnou cibulku spolu s částí zelené natě rozkrájíme na šikmé plátky. Kukuřici opláchneme pod tekoucí vodou, necháme řádně okapat a vložíme doprostřed mísy. Střídavě ji obložíme cibulkou, okurkou, šunkou a ředkvičkami, ozdobíme čtvrtkami ředkvičky a bylinkami dle chuti.
  • 2
    Zálivka: v misce smícháme jogurt, smetanu, cukr, citronovou kůru, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a řádně promícháme.
  • 3
    Salát podáváme v miskách, dozdobíme plátky cibulek a ředkviček s topinkami nebo celozrným pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.