Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté vepřové libové maso a krůtí prsa osušíme, pokrájíme je na kousky velké přibližně 2x3cm. dáme je do misky, osolíme je posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme je chilli olejem. Maso dobře promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu s grilem si předehřejeme na 250°C.
  • 2
    Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme ji jadřinců a pokrájíme je na proužky široké asi 3cm. Omytá rajčata pokrájíme na silněší plátky, očištěné žampióny podélně rozkrojíme na poloviny. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. V misce v olivovém oleji rozmícháme grilovací koření s prolisovaným stroužkem česneku.
  • 3
    Na kovové jehly střídavě napíchneme všechny pokrájené suroviny. Dáme je do pekáčku a vložíme do trouby pod gril. Pečeme je přibližně 15 minut. Během pečení špízy otáčíme a potíráme ochuceným olejem.
  • 4
    Upečené špízy podáváme horké s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.