Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa
40 min.
Ingredience
- 85gramůKrůtí prsa
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř 4 barev
- 2špetkyKmín drcený
- 1lžičkaOlej chilli
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule
- 85gramůVepřová kýta
- Na potírání
- 1lžičkaGrilovací koření
- 1stroužekČesnek
- 0,75lžíceOlej olivový extra panenský
- Příloha
- 2krajíceChléb samožitný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové libové maso a krůtí prsa osušíme, pokrájíme je na kousky velké přibližně 2x3cm. dáme je do misky, osolíme je posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme je chilli olejem. Maso dobře promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu s grilem si předehřejeme na 250°C.
- 2Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme ji jadřinců a pokrájíme je na proužky široké asi 3cm. Omytá rajčata pokrájíme na silněší plátky, očištěné žampióny podélně rozkrojíme na poloviny. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. V misce v olivovém oleji rozmícháme grilovací koření s prolisovaným stroužkem česneku.
- 3Na kovové jehly střídavě napíchneme všechny pokrájené suroviny. Dáme je do pekáčku a vložíme do trouby pod gril. Pečeme je přibližně 15 minut. Během pečení špízy otáčíme a potíráme ochuceným olejem.
- 4Upečené špízy podáváme horké s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.