Pestrý zeleninový nákyp
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůHrášek
- 350gramůPórek
- 6lžicVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMrkev kořen
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2decilitryMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrášek, omytý a na kousky nakrájený pórek i očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev promícháme, vložíme do zapékací mísy. Zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme v troubě asi 15 minut.
- 2Z mouky smíchané s práškem do pečiva, mléka, vajec, soli, pepře a špetky květu připravíme těstíčko. Těstíčkem zalijeme podušenou zeleninu a upečeme v troubě do zlatova.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.