Petrohradský bažant
85 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 1kilogramBažant obecný
- 40gramůOřechy vlašské
- 450gramůHrozinky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůPomerančová šťáva
- 500mililitrůČaj zelený
- 5gramůSůl
- 5gramůŠalvěj čerstvá
- 75mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1044 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
39 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
7 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.
- 2Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.
- 3Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.