Petrželová polévka s vejcem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
861 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu.
  • 3
    Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.