Petrželová polévka s vejcem
25 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 5gramůPetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyPetržel kořen
- 0,5šálekSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
861 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou petržel uvaříme doměkka a rozmixujeme.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a spolu s petrželí asi 15 minut povaříme. Přidáme sůl, pepř muškátový květ a polévku procedíme. Odstavíme z ohně a přilijeme smetanu.
- 3Do polévky v talířích dáme plátky uvařených vajec posypaných nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.