Pho bo polévka z Vietnamu
180 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůKosti hovězí morkové
- 2kusyCibule
- 2kusyŠalotka
- 5stroužkůČesnek
- 10gramůZázvor celý
- 1kusAnanas
- 2kusySkořice celá
- 2kusyKardamom
- 2kusyAnýz celý
- 1lžíceSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 400gramůHovězí svíčková
- 10kusůKoriandr čerstvý
- 250gramůNudle rýžové
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1815 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
123 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
21 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, česnek, ananas oloupeme a nakrájíme na kostky. Zázvor a šalotku také nakrájíme. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na sáčku a scedíme.
- 2Všechnu připravenou zeleninu dáme do hrnce s vodou, vložíme hovězí kost, přisypeme cukr, sůl, přidáme skořici, anýz a kardamom. Hrnec přiklopíme poklici a na mírném ohni vaříme přibližně 120 minut. Hotový vývar scedíme, zeleninu dáme stranou a vývar vrátíme do hrnce.
- 3Do vývaru vložíme celý kus svíčkové a pokračujeme ve vaření ještě 30 minut. Maso vyndáme z polévky, necháme ho vychladnout a nakrájíme na tenké proužky.
- 4Uvařené nudle rozdělíme do čtyř polévkových mističek, přidáme nakrájené maso, listy koriandru, zalijeme polévkou a hotový předkrm podáváme. Ke každé porci polévky zvlášť na talířek přidáme čtvrtku citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 1. 2017
Pho bo polévka z Vietnamu
Začíná se mi líbit vietnamská kuchyně... Tato polévka byla skvělá a nedávno jsem si připravila i bagetu banh mi, a ta byla také super. Takže budu hledat dál.