Piemontese noky

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme teplé šťouchané brambory s moukou. Přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a vajíčko, žloutky, osolíme, opepříme a promícháme těsto.
  • 2
    Z těsta uždibujeme malé kousky a v dlaních je vyválíme, abychom vytvořili malé kuličky o velikosti ořechu. Zmáčkneme je vidličkou, aby byly placaté a ve tvaru válečku.
  • 3
    Přivedeme osolenou vodu k varu v hrnci, přidáme noky, vlijeme olej a povaříme 10 minut.
  • 4
    Ve velké pánvi smícháme omáčku a máslo. Přisypeme postupně strouhaný parmezán.
  • 5
    Noky vyndáme z hrnce, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.