Pikantní borůvkové čatní
30 min.
Ingredience
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule červená
- 1kusChilli paprička
- 4lžíceCitronová šťáva
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusMasox
- 1decilitrVíno červené
- 1lžíceBalsamico ocet
- 75gramůBorůvky sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme ji najemno. Masox rozmícháme s vodou a necháme v hrnku přejít varem.
- 2Ve větší pánvi smícháme vývar z Masoxu, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek, poměrančovou šťávu, víno, ocet a sušené borůvky. Směs za občasného míchání dusíme, dokud cibule nezměkne a omáčka nezhoustne.
- 3Nakonec čatní dochutíme zázvorem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.