Pikantní burgur s okurkou
42 min.
Ingredience
- vařený bulgur
- 150gramůBulgur
- 3decilitryVoda pitná
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2kusyOkurka salátová
- 1kusChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový
- 1,5lžičkyPepř sečuánský
- 1lžíceCukr třtinový
- 2,5lžíceOmáčka sojová světlá
- 4kusyCibulka jarní
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na másle rychle osmahneme promytý a odkapaný bulgur (tvrdá pšenice), zalijeme ho horkou vodou a 10 minut vaříme na střednim plameni. Během vaření přidáme očištěný česnek a zázvor. Všechna tekutina se musí vsáknout. Během vařeni nemíchame.
- 2Omyjeme salátovou okurku a jarní cibulku. Okurky rozkrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme ji zešikma na větší plátky. Cibulku pokrájíme na kolečka. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno.
- 3Ve woku na rozpáleném oleji cibulku s papričkou krátce osmažíme dozlatova, přidáme okurku, ochutíme solí, cukrem, sečuánským pepřem a sójovou omáčkou. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
- 4Pak přidáme uvařený bulgur, opatrně promícháme a pokrm naložíme do misek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.