Pikantní burgur s okurkou

42 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na másle rychle osmahneme promytý a odkapaný bulgur (tvrdá pšenice), zalijeme ho horkou vodou a 10 minut vaříme na střednim plameni. Během vaření přidáme očištěný česnek a zázvor. Všechna tekutina se musí vsáknout. Během vařeni nemíchame.
  • 2
    Omyjeme salátovou okurku a jarní cibulku. Okurky rozkrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme ji zešikma na větší plátky. Cibulku pokrájíme na kolečka. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno.
  • 3
    Ve woku na rozpáleném oleji cibulku s papričkou krátce osmažíme dozlatova, přidáme okurku, ochutíme solí, cukrem, sečuánským pepřem a sójovou omáčkou. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
  • 4
    Pak přidáme uvařený bulgur, opatrně promícháme a pokrm naložíme do misek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.