Pikantní čečůvková polévka
55 min.
Ingredience
- 200gramůČočka červená
- 1,4decilitryVoda pitná
- 1kusCibule
- 3kusyČesnek
- 200gramůKlobása uzená
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceMajoránka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaVegeta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebranou a omytou čočku - hovorově čečůvku, uvaříme v 6 dl vody doměkka. Polovinu uvařené čočky rozmixujeme.
- 2Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme a česnek prolisujeme. Klobásu pokrájíme na kolečka.
- 3V hrnci si rozpálíme olej a cibuli zpěníme. Poprášíme ji moukou, promícháme a krátce osmažíme dozlatova, přimícháme červenou papriku a když se paprika rozpustí, přilijeme horkou vodu, kterou přivedeme k varu. Opatrně přimícháme uvařenou rozmixovanou čočku a následně i druhou polovinu čočky. Pomalu vaříme, přidáme klobásu, ochutíme solí, česnekem, majoránkou a po 5 minutách vaření přilijeme smetanu, dochutíme Vegetou. Polévku necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.