Pikantní čečůvková polévka

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
29 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebranou a omytou čočku - hovorově čečůvku, uvaříme v 6 dl vody doměkka. Polovinu uvařené čočky rozmixujeme.
  • 2
    Oloupeme cibuli s česnekem, cibuli drobně pokrájíme a česnek prolisujeme. Klobásu pokrájíme na kolečka.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme olej a cibuli zpěníme. Poprášíme ji moukou, promícháme a krátce osmažíme dozlatova, přimícháme červenou papriku a když se paprika rozpustí, přilijeme horkou vodu, kterou přivedeme k varu. Opatrně přimícháme uvařenou rozmixovanou čočku a následně i druhou polovinu čočky. Pomalu vaříme, přidáme klobásu, ochutíme solí, česnekem, majoránkou a po 5 minutách vaření přilijeme smetanu, dochutíme Vegetou. Polévku necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.