Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem
35 min.
Ingredience
- Dresink
- 2lžíceLimetková šťáva
- 250mililitrůKokosové mléko
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyChilli paprička
- 4stroužkyČesnek
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyZelí čínské
- 1lžíceArašídy
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme.
- 2Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř.
- 3V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme.
- 4Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.