Pikantní čínské zelí s limetkovým dresinkem

35 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme dresink. Do mísy vlijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko a rozšleháme.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání na něm cca 2-3 minuty dokřupava orestujeme na tenké proužky nakrájené chilli papričky. Vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na talíř. Do pánve vložíme na tenké plátky pokrájený česnek a max. 1 minutu osmahneme dozlatova. Přidáme k chilli papričkám. Do pánve nasypeme na plátky pokrájené zelené části jarních cibulek a za stálého míchání restujeme 2-3 minuty. Přidáme bílé části cibulek, cca 1 minut osmažíme a rovněž odložíme na talíř.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu a krátce v ní spaříme na nudličky nakrouhané zelí. Několikrát promícháme a scedíme.
  • 4
    Zelí přemístíme do servírovací mísy, přelijeme připraveným dresinkem, promícháme, posypeme drcenými arašídy a osmahnutou zeleninovou směsí. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.