Pikantní domácí kečup

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata.
  • 2
    Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 3
    Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 4
    Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.