Pikantní domácí kečup
60 min.
Ingredience
- 800gramůBrusinky
- 2kusySkořice celá
- 3kusyBadyán
- 2kusyChilli paprička
- 2lžícePomerančová kůra
- 6lžicPomerančová šťáva
- 1lžičkaHřebíček mletý
- 500mililitrůOcet jablečný
- 500mililitrůVoda pitná
- 500gramůCukr třtinový
- 2lžičkySůl bylinková
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata.
- 2Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 3Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 4Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.