Pikantní hříbková polévka

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté hříbky a lišky pokrájíme na menší kousky. Pórek s lahůdkovu cibulkou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pak ji nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupané a omyté malé brambory pokrájíme na kostky. Malé omyté rajče rozkrojíme na poloviny.
  • 2
    V kastrólu na rozehřátém oleji a másle zpěníme cibulku s 1/2 pórku. Pak přidáme houby, kmín, sůl, chilli papričku, brambory, rajče a polévku přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu a pomalu vaříme 15-20 minut do doby, až budou brambory měkké. Nakonec do polévky zamícháme zbytek pórku, necháme ho necelou 1 minutu vařit, polévku dochutíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.