Pikantní italský chléb foccacia s olivami
36 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 4decilitryVoda pitná
- 20gramůDroždí
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl mořská
- 4lžíceOlivy černé
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
8 g
Cukr
489 mg
Postup přípravy
- 1Výběrovou hladkou mouku dáme do mísy a promícháme ji s 0,5 lžičkou soli. V misce se 4 dl vody rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a když nám kvasnice vzejdou, postupně je přiléváme k mouce, promícháme a těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, musí být vláčné, hladké. Těsto zakryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Rozdělíme ho na 4 díly.
- 2Z každého dílu uhněteme bochánek a zlehka ho rozválíme na placku silnou 2-3 cm. Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme je solí, poklademe rovnoměrně pokrájené černé olivy a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Nakonec placky pokapeme extra olivovým panenským olejem a prsty všechny přísady vtlačíme do těsta. Po 5-10 minutách chleba pečeme v předehřáté troubě na 250°C přibližně 12-16 minut dozlatova.
- 3Foccacia podáváme vychladlé samostatně nebo jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.