Pikantní játrový špíz
45 min.
Ingredience
- 600gramůJátra vepřová
- 200gramůAnglická slanina
- 1hrnekVoda pitná
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1lžíceHořčice
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
85 mg
Cukr
4 mg
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.
- 2Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.
- 3Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.
- 4Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 2. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborné, dala by se přidat cibule!