Pikantní játrový špíz

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
47 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
85 mg
Cukr
4 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.
  • 2
    Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.
  • 3
    Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.
  • 4
    Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 2. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Výborné, dala by se přidat cibule!