Pikantní jehněčí masové kuličky s cibulí a rozmarýnem
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
36 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozpálené pánvi s 1 lžící oleje smažíme cibuli doměkka s najemno nakrájenou chilli papričkou, necháme zchladnout.
- 2Do misky dáme mleté jehněčí maso, rozmarýn, mletou papriku a cibulku s chilli, dále mouku, nastrouhanou kůru z jednoho citronu a šťávu z půlky citronu, osolíme a promícháme. Přikryté necháme odležet 8 hodin v lednici.
- 3Ze směsi uděláme 28 kuliček, rozložíme na pekáč, potřeme olejem a na grilu opékáme 10 minut, často otáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.