Pikantní jehněčí plec
170 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí plec
- 100mililitrůHořčice
- 4gramyPaprika mletá sladká
- 120gramůCibule
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůSádlo škvařené
- 12gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 200mililitrůVíno červené
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
616 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu.
- 2Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme.
- 3Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit.
- 4Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
- 5Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.