Pikantní jehněčí plec

170 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
616 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a potřeme hořčicí. Poté zarolujeme, omotáme nití a opět potřeme hořčicí. Necháme odležet 12 hodin v chladu.
  • 2
    Maso osmahneme na rozpáleném sádle dozlatova. Poté maso vyjmeme a do hrnce přidáme cibuli pokrájenou na plátky. Přilijeme vývar a vložíme maso. Dáme péct při 180 °C na 105 minut. Občas přeléváme.
  • 3
    Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes sítko a dáme vařit.
  • 4
    Zahustíme škrobem a povaříme 2 minuty. Poté přilijeme víno a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut.
  • 5
    Osolíme dle potřeby a servírujeme plátky rolády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.