Pikantní jehněčí špíz
20 min.
Ingredience
- 50gramůPasta Sambal Oelek
- 500gramůJehněčí maso
- 1kusLimetka
- 8kusůCibulka jarní
- 1kusMango
- 5gramůSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
32 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku prolisujeme. Smícháme limetkovou šťávu a kůru, ostrou pastu sambal oelek a česnek. Zamícháme s kousky masa. Přikryjeme a dáme odležet do chladničky na nejméně 1 hodinu.
- 2Cibulky kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kolečka. Oloupeme mango a dužninu rozkrájíme na větší kostky.
- 3Maso vyjmeme a lehce osušíme. Na jehlu napichujeme mango, obtočené masovými nudličkami a cibulku. Mírně osolíme a opékáme asi 5 minut na rozehřátém másle. Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.