Pikantní jehněčí špízy

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu. V míse smícháme sezamový olej s medem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a mletou skořicí.
  • 2
    Jehněčí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme ji 30 minut marinovat.
  • 3
    Mezitím nakrájíme na čtverečky zelenou papriku zbavenou stopky a semen, očistíme malé žampiony a 2 středně velké cukety nakrájíme na plátky silné 2 cm.
  • 4
    Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cuketou, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a při střední teplotě na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
  • 5
    Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.