Pikantní jehněčí špízy
60 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 500gramůJehněčí kýta
- 1kusPaprika zelená
- 16kusůŽampiony čerstvé
- 2kusyCuketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. V míse smícháme sezamový olej s medem, sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem a mletou skořicí.
- 2Jehněčí kýtu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do marinády a necháme ji 30 minut marinovat.
- 3Mezitím nakrájíme na čtverečky zelenou papriku zbavenou stopky a semen, očistíme malé žampiony a 2 středně velké cukety nakrájíme na plátky silné 2 cm.
- 4Maso vyjmuté z marinády napichujeme na bambusové špejle střídavě s cuketou, paprikou a žampiony. Rozehřejeme gril a při střední teplotě na něm špízy grilujeme 8-10 minut, často je obracíme a potíráme marinádou.
- 5Špízy servírujeme na talířích, potřené zbytkem marinády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.