Pikantní jižanský Yam salát s houbami
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 90gramůZelí čínské
- 90gramůSójové výhonky
- 90gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůBrokolice
- 1lžíceSezam - semena
- Zálivka
- 500lžicVoda pitná
- 4lžíceKokosová smetana
- 1lžičkaKurkuma
- 1lžičkaTamarindová pasta
- 1lžičkaKari pasta
- 90gramůHlíva ústřičná
- 4lžíceKokosové mléko
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaCukr třtinový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme na nudličky, brokolici rozdělíme na růžičky. Poté zelí, sójové klíčky, fazolové lusky a brokolici uvaříme v páře nebo spaříme vroucí vodou. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy.
- 2Na dresink vlijeme kokosovou smetanu do woku a zvolna cca 2-3 minuty zahříváme, až se začne srážet. Přidáme kari pastu a na mírném ohni prohříváme cca 1/2 minuty, aby se uvolnilo aroma. Poté zesílíme plamen na maximum, vložíme na plátky pokrájené houby a 2-3 minuty povaříme. Přilijeme kokosové mléko, vmícháme mletou kurkumu, tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody, štávu vymačkanou z citronu, sójovou omáčku a cukr.
- 3Připravenou zeleninu přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.