Pikantní krůtí plátky z Vysočiny
35 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 5kusůPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 3V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme alespoň hodinu marinovat.
- 4V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
- 5Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.