Pikantní kuřecí maso se zeleninou

50 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1172 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
105 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Promícháme v misce kurkumu se zázvorem, solí, pepřem, cukrem, koriandrem a kmínem.
  • 2
    Na tenké plátky nakrájíme kuřecí maso, přidáme směs koření a zamícháme, aby se maso obalilo. Odložíme stranou.
  • 3
    Nakrájíme cibulku, papriky a celer na pěticentimetrové proužky. Cukety nakrájíme šikmými řezy na tenká kolečka a taktéž i hrachové lusky.
  • 4
    V pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje a osmahneme na něm maso dozlatova. Poté jej vyndáme a uchováváme v teple. Na pánev přilijeme další olej a osmahneme cibulku s celerem, paprikou a cuketou na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne a nebude mít zlatavý nádech. Vmícháme hrachové lusky a smažíme dvě minuty.
  • 5
    Nakonec přidáme kuřecí maso s limetkovou šťávou a medem. Dvě minuty povaříme a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.