Pikantní kuřecí maso se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaKurkuma
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr mletý
- 1lžíceCukr moučkový
- 450gramůKuřecí prsa
- 6kusůCibulka jarní
- 4kusyCeler bulvový
- 2kusyPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 170gramůCuketa
- 170gramůHrachové lusky
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1hrnekOlej slunečnicový
- 2lžičkyKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1172 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
105 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
11 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Promícháme v misce kurkumu se zázvorem, solí, pepřem, cukrem, koriandrem a kmínem.
- 2Na tenké plátky nakrájíme kuřecí maso, přidáme směs koření a zamícháme, aby se maso obalilo. Odložíme stranou.
- 3Nakrájíme cibulku, papriky a celer na pěticentimetrové proužky. Cukety nakrájíme šikmými řezy na tenká kolečka a taktéž i hrachové lusky.
- 4V pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce oleje a osmahneme na něm maso dozlatova. Poté jej vyndáme a uchováváme v teple. Na pánev přilijeme další olej a osmahneme cibulku s celerem, paprikou a cuketou na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne a nebude mít zlatavý nádech. Vmícháme hrachové lusky a smažíme dvě minuty.
- 5Nakonec přidáme kuřecí maso s limetkovou šťávou a medem. Dvě minuty povaříme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.