Pikantní kuřecí steak se šunkou, kysaným zelím a s chilli
40 min.
Ingredience
- 220gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej sezamový
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř bílý
- 3špetkyPaprika mletá sladká
- 2plátkyŠunka parmská
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 250gramůZelí kysané
- 3lžíceRajčatová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky, osušíme je, osolíme, posypeme mletým pepřem. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, ostraníme semínka a pokrájíme ji na tenké nudličky.
- 2V teflonové pánvi si rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty), plátky posypeme červenou paprikou. Poté maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibuli s chilli a za stálého míchání smažíme téměř dorůžova. K cibulce přidáme kysané zelí, dochutíme ho solí i případně cukrem (podle kyselosti) a pod poklicí zelí dusíme 10-12 minut. k zelí ke konci dušení přimícháme rajskou šťávou. Na zelí poklademe kuřecí prsa, na každý steak položíme plátek šunky a pod poklicí necháme vše prohřát 3-5 minut.
- 3Kuřecí steaky s plátkem šunky opatrně dáme na talíře, okolo poklademe kysané zelí a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.