Pikantní kuřecí steak se šunkou, kysaným zelím a s chilli

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá kuřecí prsa rozkrojíme podélně na tenčí plátky, osušíme je, osolíme, posypeme mletým pepřem. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, ostraníme semínka a pokrájíme ji na tenké nudličky.
  • 2
    V teflonové pánvi si rozehřejeme olej, na něm zprudka orestujeme kuřecí prsa, z každé strany dozlatova. Během restování (z každé strany přibližně 3-4 minuty), plátky posypeme červenou paprikou. Poté maso odložíme stranou, na omastek dáme pokrájenou cibuli s chilli a za stálého míchání smažíme téměř dorůžova. K cibulce přidáme kysané zelí, dochutíme ho solí i případně cukrem (podle kyselosti) a pod poklicí zelí dusíme 10-12 minut. k zelí ke konci dušení přimícháme rajskou šťávou. Na zelí poklademe kuřecí prsa, na každý steak položíme plátek šunky a pod poklicí necháme vše prohřát 3-5 minut.
  • 3
    Kuřecí steaky s plátkem šunky opatrně dáme na talíře, okolo poklademe kysané zelí a hned teplé servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.