Pikantní lososí kostky
45 min.
Ingredience
- 500gramůLosos obecný
- 200gramůTykev
- 40gramůPórek
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůFazolky mražené
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžíceMed včelí
- 40gramůKopr čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, vykucháme, nakrájíme na kostky o velikosti 6 x 6 cm a důkladně omyjeme ve studené vodě. Osušíme je, osolíme.
- 2V pánvi rozpálíme máslo a na něm zprudka opeče rybí kostky po obou stranách. Vybereme je z pánve, podle chuti posypeme chilli kořením a naskládáme je na máslem vymazaný plech. Přidáme fazolky, které polijeme vodou smíchanou s medem. Naskládáme na tenké plátky nakrájenou tykev, vše pokapeme vymačkanou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Posypeme jemně nastrouhaným česnekem, na kolečka nakrájeným pórkem a naplněný plech dáme do horké trouby, kde pečeme 25-30 minut.
- 3Upečené lososí kostky porcujeme na talíře, přidáme tykev s fazolkami a jídlo podáváme. Před podáváním každou porci posypeme nasekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.