Pikantní lososí kostky

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby očistíme, vykucháme, nakrájíme na kostky o velikosti 6 x 6 cm a důkladně omyjeme ve studené vodě. Osušíme je, osolíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme máslo a na něm zprudka opeče rybí kostky po obou stranách. Vybereme je z pánve, podle chuti posypeme chilli kořením a naskládáme je na máslem vymazaný plech. Přidáme fazolky, které polijeme vodou smíchanou s medem. Naskládáme na tenké plátky nakrájenou tykev, vše pokapeme vymačkanou citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Posypeme jemně nastrouhaným česnekem, na kolečka nakrájeným pórkem a naplněný plech dáme do horké trouby, kde pečeme 25-30 minut.
  • 3
    Upečené lososí kostky porcujeme na talíře, přidáme tykev s fazolkami a jídlo podáváme. Před podáváním každou porci posypeme nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.