Pikantní marmeláda z červeného zelí a pomerančů
65 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové červené
- 1kusCibule červená
- 1kusCibule
- 3kusyPomeranče
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůCukr třtinový
- 3lžíceVoda pitná
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2špetkyHřebíček mletý
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkySůl
- 0,5kusGrapefruity
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Očištěné červené zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a pokrájíme ho na tenké proužky. Očištěnou červenou cibuli pokrájíme nadrobno. Oloupané pomeranče a 1/2 grapefruitu rozkrájíme, odstraníme pecky, pak sloupneme bilou slupku, aby nám zbyla pouze dužina, kterou pokrájíme na malé kousky.
- 2V hrnci zpěníme na oleji cibuli, přidáme zelí, cukr, trošku vody a zelí pod poklicí dusíme asi 15-20 minut. Pak přisypeme cukr, přidáme 2 špetky mletého hřebíčku, 2 špetky mletého muškátového oříšku, dužinu z pomerančů, grepfuitu, vše promícháme a pod poklicí směs dusíme dalších 15-20 minut při mírné teplotě. Občas zelí promícháme. Přibližně po 20 minutách poklici odložíme a za častého promíchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec marmeládu dochutíme citrónovou šťávou, bílým pepřem i solí. Podle chuti.
- 3Horkou marmeládu dáme do čisté a suché sklenice, dobře ji uzavřeme, otočíme asi na 10 minut víkem dospod a necháme marmeládu vychladnout. Uchováváme ji na tmavém a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.