Pikantní masová směs
40 min.
Ingredience
- 150gramůVepřová kýta
- 250gramůVepřová panenka
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 80gramůSlanina vepřová
- 60gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule červená
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusChilli paprička
- 1kusKapie
- 100gramůOkurky
- 200gramůKlobása uzená
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 400gramůChléb slunečnicový
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
45 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu a svíčkovou (panenku) omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Slaninu a anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Červenou cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Omyjeme papriky a malou chilli papričku. Rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na tenké nudličky. Červenou sterilovanou kapií pokrájíme na proužky. Nakládané sladkokyselé okurky pokrájíme na plátky. Klobásu pokrájíme na kolečka.
- 2V hlubší pánvi si rozpustíme sádlo se slaninou, když se začne smažit, dáme na ni pokrájené maso a maso prudce restujeme dozlatova (2-4 minuty).
- 3Poté maso osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme klobásu, okurky, chilli, papriky, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 10 minut. Směs dochutíme cukrem, Worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí.
- 4Mezitím si na másle zpěníme červenou cibuli.
- 5Na talíře rozdělíme porce masové směsi se zeleninou, ozdobíme červenou cibulkou a podáváme se slunečnicovým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.