Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou větší chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Omyté masité papriky vyčistíme od jádřinců a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, chilli papričku a sůl podle chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním omáčku vychladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.