Pikantní medová omáčka ke grilovanému masu
30 min.
Ingredience
- 400gramůPaprika červená
- 200gramůMed včelí
- 0,1decilitrVíno červené
- 2lžíceSójová omáčka Kikkoman
- 4stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Omytou větší chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na nudličky. Omyté masité papriky vyčistíme od jádřinců a osušené opečeme na rozpáleném grilu téměř dočerna. Oloupeme je, pokrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme k nim 200 g tekutého medu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 3-4 stroužky prolisovaného česneku, chilli papričku a sůl podle chuti. Vše rozmixujeme na kaši. Před podáváním omáčku vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.