Pikantní mleté hovězí na mexický způsob
50 min.
Ingredience
- 150gramůHovězí maso mleté
- 1kusPaprika oranžová
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 160gramůRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 110gramůFazole bílé v chilli omáčce
- 1lžičkaKoření mexické
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
11 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme mleté hovězí maso s chilli, pak k němu přimícháme cibuli s česnekem, společně smažíme 2-3 minuty, maso poprášíme moukou a smažíme další minutu. Přilijeme horký hovězí vývar, přidáme do něj papriky, rajčata, fazole v chilli omáčce, promícháme, podle chuti osolíme, dochutíme kmínem, rajčatovým protlakem a mexickým kořením. Snížíme teplotu a pod pokličkou směs dusíme 10-15 minut.
- 3Hovězí pikantní maso podáváme teplé. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.