Pikantní mrkvové pyré

45 min.
Tunisko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
579 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a mrkev na něm orestujeme. Zalijeme vodou, ochutíme solí a za občasného míchání vaříme bez pokličky cca 30 min.
  • 2
    Koriandr a římský kmín rozdrtíme v hmoždíři. Mrkev v hrnci rozmačkáme, přidáme roztlučené koření, skořici a kurkumu. Poté vmícháme harissu, citronovou šťávu a zbytek oleje. Ochutíme solí, pepřem a vychladíme.
  • 3
    Před podáváním dozdobíme chilli papričkou nebo sekanou petrželkou a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.