Pikantní mrkvové pyré
45 min.
Ingredience
- 700gramůMrkev kořen
- 6lžicOlej olivový
- 2lžičkyKmín římský
- 2lžičkyKoriandr celý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaKurkuma
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 1kusCitrony
- 1lžíceHarissa pasta
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
8 g
Cukr
579 mg
Postup přípravy
- 1Mrkev očistíme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a mrkev na něm orestujeme. Zalijeme vodou, ochutíme solí a za občasného míchání vaříme bez pokličky cca 30 min.
- 2Koriandr a římský kmín rozdrtíme v hmoždíři. Mrkev v hrnci rozmačkáme, přidáme roztlučené koření, skořici a kurkumu. Poté vmícháme harissu, citronovou šťávu a zbytek oleje. Ochutíme solí, pepřem a vychladíme.
- 3Před podáváním dozdobíme chilli papričkou nebo sekanou petrželkou a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.