Pikantní nezahuštěná hořčičná omáčka
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1lžíceCukr třtinový
- 6kusůCibule
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozehřátém másle zpěníme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli a 2 bobkové listy, přiklopíme pokličkou a dusíme 5 minut.
- 2Přidáme hořčici, cukr, přilijeme pivo a vodu, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 5 minut.
- 3Potom odstraníme bobkový list a omáčku rozmixujeme nebo rozšleháme.
- 4Podáváme k vařenému hovězímu masu, ke kotletám nebo steakům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.