Pikantní nudle s hovězím masem a arašídy

24 min.

Ingredience

    • 350gramůNudle čínské vaječné
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 30mililitrůOmáčka kecap manis
    • 30mililitrůLimetková šťáva
    • 2lžíceCukr krupice
    • 15mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
    • 90gramůCibulka jarní
    • 2kusyChilli paprička
    • 60gramůPekingské zelí
    • 70gramůArašídy
    • 2litryVoda pitná
    • 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
43 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme a opepříme. Cibulky opláchneme a pokrájíme na tenká kolečka. Chilli papričky nasekáme. Zelí pokrájíme na tenké nudličky.
  • 2
    Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Maso ugrilujeme na rozpálené grilovací pánvi, cca 5 minut z každé strany. Poté vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.
  • 3
    Omáčku kecap manis, limetkovou šťávu, olej a cukr smíchám. Zálivku nalijeme do uvařených nudlí a dobře promícháme.
  • 4
    Maso pokrájíme na tenké plátky a společně s cibulkou, chilli papričkami a zelím zamícháme do nudlí.
  • 5
    Servírujeme posypané arašídami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.