Pikantní polévka s potočnicí

25 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava vývaru:
  • 2
    Drobně nakrájíme 2 sušené chilli papričky, list limetky rozpůlíme, zázvor a galgán pokrájíme na stejné kousky. Cibuli rozčtvrtíme a stéblo citronely nasekáme.
  • 3
    Všechny suroviny vložíme do 1 l studené vody, přidáme 1 lžíci tamarindové pasty, přivedeme k varu, povaříme 5 minut, odstavíme, scedíme a odložíme.
  • 4
    Tofu nakrájíme na plátky, houby a koriandr rozkrájíme a čerstvou chilli papričku pokrájíme na kolečka.
  • 5
    Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku a za stálého obracení na něm opékáme plátky tofu. Přilijeme vývar, přidáme houby a koriandr a vše vaříme 3 minuty. Vmícháme potočnici, povaříme ještě 1 minutu.
  • 6
    Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme kolečky chilli papričky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.