Pikantní polévka s potočnicí
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůSýr Tofu - uzený
- 90gramůShiitake houby
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 120gramůPotočnice
- 1lžíceTamarindová pasta
- 3kusyChilli paprička
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceGalgan
- 1litrVoda pitná
- 1kusCitronová tráva
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusKafirové listy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Příprava vývaru:
- 2Drobně nakrájíme 2 sušené chilli papričky, list limetky rozpůlíme, zázvor a galgán pokrájíme na stejné kousky. Cibuli rozčtvrtíme a stéblo citronely nasekáme.
- 3Všechny suroviny vložíme do 1 l studené vody, přidáme 1 lžíci tamarindové pasty, přivedeme k varu, povaříme 5 minut, odstavíme, scedíme a odložíme.
- 4Tofu nakrájíme na plátky, houby a koriandr rozkrájíme a čerstvou chilli papričku pokrájíme na kolečka.
- 5Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku a za stálého obracení na něm opékáme plátky tofu. Přilijeme vývar, přidáme houby a koriandr a vše vaříme 3 minuty. Vmícháme potočnici, povaříme ještě 1 minutu.
- 6Hotovou polévku naservírujeme do misek a ozdobíme kolečky chilli papričky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.