Pikantní polévka servírovaná v bochníku
50 min.
Ingredience
- 10mililitrůOlej olivový
- 15gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCibule
- 1kusChilli paprička
- 80gramůPaprika červená
- 450gramůKukuřice mražená
- 800mililitrůVývar drůbeží
- 4kusyChléb konzumní
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1668 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
257 g
Vláknina
775 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
- 2Papriky zbavíme jádřinců a stopek a pokrájíme na nudličky.
- 3Olej rozpálíme s máslem, přidáme cibuli, krájenou papriku a nasekanou chilli papričku.
- 4Smažíme 6 minut, poté vsypeme kukuřici a upravujeme další 2 minuty.
- 5Polovinu zeleninové směsi rozmixujeme.
- 6Obojí smícháme dohromady a naředíme vývarem.
- 7Osolíme a opepříme a vaříme 6 minut.
- 8Hotovou polévku zjemníme smetanou.
- 9Bochníky chleba seřízneme na vrchní straně, střídku vydlabeme a takto upravený chleba naplníme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.