Pikantní rajčatové rizoto
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 340gramůRýže neloupaná (Natural)
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1636 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
17 g
Sacharidy
316 g
Vláknina
33 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na plátky, zelenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na kostičky, nasekáme chilli papričku a umeleme pepř. Dále necháme okapat a na kostky pokrájíme konzervovaná loupaná rajčata.
- 2Ve velké pánvi na rozehřátém oleji restujeme cibuli, zelenou papriku a chilli papričku. Po 3-4 minutách přisypeme rýži, promícháme a ještě opékáme další 3-4 minuty. Opečenou rýži zalijeme vývarem, přidáme rajčata a zakryté poklicí dusíme 30 minut, až se odpaří tekutina a rýže změkne. Hotový pokrm podle chuti opepříme, rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.