Pikantní restované krevety na česneku s citrónem
26 min.
Ingredience
- 20kusůKrevety tygří
- 5lžicPetržel hladkolistá
- 3kusyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Velké syrové a nevyloupané krevety (bez hlav) omyjeme a osušíme.
- 2Z omytého, osušeného (chemicky neošetřeného) citrónu nastrouháme kůru a odložíme ji do misky. Citrón rozkrojíme na dvě poloviny. Lístky petrželové omyté natě pokrájíme nadrobno. Očištěné stroužky česneku a chilli papričky, které jsme zbavili semínek, posekáme nadrobno.
- 3Ve velké pánvi dobře rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání 30-60 sekund restujeme česnek s chilli papričkami, pak přidáme krevety a restujeme je 4 minuty - občas je obrátíme. Krevety pak pokapeme šťávou z 1/2 citrónu, posypeme je citrónovou kůrou, petrželkou, vše promícháme a smažíme ještě 1 minutu. Nakonec krevety osolíme a silně dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
- 4Krevety poklademe na talíře, pokapeme je šťávou z druhé poloviny citrónu a servírujeme. Podáváme k nim z toustovače opečené teplé krajíčky bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.