Pikantní roštěná na paprice
65 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2kusyCibule
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1kusFeferony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Feferonku podélně rozřízneme, odstraníme jadérka, omyjeme ji studenou vodou a najemno nakrájíme.
- 2Maso omyjeme, osušíme a rozporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme sladkou i pálivou paprikou.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa a po obou stranách je prudce opečeme. Do hrnce přilijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou doměkka.
- 4Když je maso měkké, posypeme šťávu moukou, přidáme nakrájenou feferonku, vše promícháme a ještě krátce převaříme. Omáčku dochutíme solí a s plátky masa podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.