Pikantní roštěnky
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusySardelové řezy
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceKapary sterilované
- 100gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, na jedné straně osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách jako minutku a necháme na teplém místě.
- 2Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, nakrájené sardelové řezy a petrželku. Vše vaříme mírně podlité vývarem na hustší omáčku.
- 3Horké roštěnky upravíme na mísu, nalijeme na ně omáčku a na každou dáme lžičku jogurtu (nebo smetany).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.