Pikantní salát z červeného zelí s červeným vínem
15 min.
Ingredience
- 650gramůZelí hlávkové červené
- 3kusyŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 2,5lžíceCukr krupice
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1decilitrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Menší hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky a dáme ho hlubší mísy. Šalotky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k zelí. Doložíme sůl, cukr, kmín, pepř, citronovou šťávu a zelí dobře promícháme. Přidáme k němu olivový olej a červené víno a znovu promícháme.
- 2Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.