Pikantní sekaná
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej olivový
- 700gramůMaso mleté - mix
- 4kusyCibule červená
- 3kusyPaprika žlutá
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceKapary sterilované
- 100gramůProvensálské koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžičkaTuk rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůRajčata
- 125mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaCukr krupice
- 1šálekPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
66 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.
- 2Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.
- 3Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.
- 4Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.
- 5Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.