Pikantní sledi
40 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySleď čerstvý
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 6kusůVejce slepičí
- 2,2litryVoda pitná
- 4kusyCibule
- 4kusyŽemle tuková
- 1kusCitrony
- 40gramůCukr krupice
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
44 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku nalijeme studenou vodu, přivedeme k varu a lžící opatrně pokládáme vejce do vody, kde je 10 minut vaříme natvrdo. Potom scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Housky nakrájíme a namočíme do 2 dl studené vody a potom je vymačkáme.
- 2Nasolené sledě zbavíme zbytečné vody, drobně nakrájíme, dáme do misky, pokapeme olejem, přidáme oloupanou a nasekanou červenou cibuli, drobně nasekanou chilli papričku, vymačkanou housku, nakrájená vejce, vše promícháme. Dochutíme solí, pepřem, podle chuti přisypeme cukr, nakonec zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.