Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu

45 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
39 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
17 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme v osolené vodě a uchováme teplou.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, na středním ohni do zlatova osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme na jemno nasekanou chilli papričku bez semínek, opražené kešu oříšky a pražený kokos. Za stálého míchání krátce orestujeme, vmícháme cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a přibližně 2 minuty prohřejeme. Poté směs shrneme na stranu a do pánve rozklepneme vejce. Necháme trochu ztuhnout, promícháme dřevěnou vařečkou se směsí.
  • 3
    Vložíme na plátky nakrájené zelené fazolky, krouhané zelí a uvařenou rýži. Restujeme a mícháme, dokud zelenina nezměkne.
  • 4
    Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s měsíčky limety, které slouží k zakápnutí rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.