Pikantní smetanová polévka s houbami a vejci
60 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 50gramůHouby sušené
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 3lžíceMouka bezlepková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
243 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme aspoň na jednu hodinu do studené vody, brambory nakrájíme na větší kostky, kopr nasekáme nadrobno, vejce uvaříme natvrdo a oloupaná je nakrájíme na 8 větších dílků - na konečnou úpravu polévky. Na lžíci másla si připravíme v polévkovém hrnci světlou jíšku. Na jíšku nasypeme kousky brambor a hub a směs zalijeme vodou, ochutíme solí a drceným kmínem, dobře promícháme a polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Když jsou brambory měkké, zalijeme polévku smetanou a po promíchání jí prohřejeme. Horkou, hotovou polévku ozdobíme tím, že do talířů rozdělíme nasekaný kopr a nakrájená, natvrdo vařená vejce. Polévku dochutíme kapkou octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.