Pikantní telecí játra

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a naložíme do podmáslí asi na 1 hodinu.
  • 2
    V pekáči rozehřejeme máslo, opečeme na něm okapané nudličky jater ze všech stran. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na kroužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme rajčatový protlak, koření, podlijeme vínem a neslaným vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí jater.
  • 3
    Nakonec pokrm podle chuti osolíme. Šťávu zaprášíme trochou hladké mouky a chvíli povaříme.
  • 4
    Podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.