Pikantní telecí játra
50 min.
Ingredience
- 600gramůJátra telecí
- 500mililitrůMléko - podmáslí
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaKari koření
- 125mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěná a omytá játra nakrájíme na nudličky a naložíme do podmáslí asi na 1 hodinu.
- 2V pekáči rozehřejeme máslo, opečeme na něm okapané nudličky jater ze všech stran. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na kroužky nakrájené papriky. Vše dusíme asi 3 minuty. Potom přidáme rajčatový protlak, koření, podlijeme vínem a neslaným vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí jater.
- 3Nakonec pokrm podle chuti osolíme. Šťávu zaprášíme trochou hladké mouky a chvíli povaříme.
- 4Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.