Pikantní vepřové kotlety na víně s hořčicí
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 5gramůMáslo čerstvé
- 0,2litrVíno bílé
- 0,2litrHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý celý
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžíceHořčice francouzská
- 600gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, pak přidáme hladkou mouku a za stálého míchání přilijeme část bílého vína a vývaru. Přisypeme celý pepř, osolíme a pod pokličkou dusíme přibližně 20 minut. Podle potřeby přiléváme víno a vývar.
- 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
- 3V druhé pánvi rozpálíme olej a na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova. Zmírníme oheň, přilijeme obsah pánve s cibulí a kotlety dusíme přikryté doměkka. Podle potřeby podléváme vínem a vývarem, kotlety několikrát obrátíme.
- 4Krátce před koncem dušení přidáme hořčici a najemno nakrájenou kyselou okurku. Omáčku můžeme před podáváním přecedit přes síto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.