Pikantní vepřové plátky z Vysočiny

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Vepřové maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme je alespoň hodinu marinovat.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
  • 5
    Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Pak do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.