Pikantní vepřové plátky z Vysočiny
35 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová kýta
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicOlej olivový
- 5kusůPaprika červená
- 2kusyCibule
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
38 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Vepřové maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 3V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme je alespoň hodinu marinovat.
- 4V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
- 5Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Pak do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.